Ознака: Скопје танцов театар
Култура 17.06.21 | 10:41

На покана на светски познатиот националан театар „Шајо“, Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин ќе гостуваат во Париз

На покана на светски познатиот национален театар „Шајо“ од Париз, Франција, Скопје танцовиот театар и кореографката Рисима Рисимкин, во март, 2022 година, ќе ја одиграат...

Култура 14.04.21 | 09:50

Танц фест Скопје објави повик за кореографи до 35 години

Интернационалниот фестивал Танц Фест Скопје, во рамките на својата програма за 2021 година, отвори повик за учество на млади кореографи до 35 години чии претстави можат...

Култура 07.04.21 | 10:29

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со...

Култура 21.10.19 | 11:57

Рисимкин на Фестивал за изведбени уметности во Шангај ги претстави „Танц Фест“ и Скопје танцовиот театар

На покана на 21. Интернационален фестивал за изведбени уметности од Шангај, Кина, Рисима Рисимкин деновиве престојува во Шангај, каде ја претставува работата на Танц...

Култура 10.10.19 | 15:56

Високо-естетско доживување со „Импулс #вол13“ за почеток на сезоната на Скопје танцовиот театар

Вчеравечер во Музејот на современа уметност, со изведбата на претставата „Импулс #вол13“, Скопје танцовиот театар во голем стил ја отвори сезоната на танцот 2019/2020. Уникатниот...

Култура 09.07.19 | 13:44

Шокирани сме, ама позитивно, вели Рисима Рисимкин за учеството на „Скопје танцов театар“ во Националниот театар за современ танц „Шајо“ во Париз

Шокирани сме, ама во позитивна смисла, вели Рисима Рисимкин за учеството на „Скопје танцов театар“ во Националниот театар за современ танц „Шајо“ во Париз, Франција. „Скопје...