Ознака: Симонида Кацарска
Македонија 29.06.22 | 12:41

Кацарска: Рамно на чудо е да очекуваме некаков договор помеѓу Скопје и Софија за францускиот предлог, но одлуката е на политичките актери

На ден до крајот на француското претседателство, рамно на чудо е очекувањето на некаков евентуален договор за разликите помеѓу Македонија и Бугарија во однос на предлогот...

Економија 12.03.21 | 20:35

Симонида Кацарска: Македонија мора да планира подобро и однапред, за да може да ги користи средствата од Европскиот солидарен фонд

Директорката на Институтот за европска политика, Симонида Кацарска во централниот дневник на Сител телевизија, за тоа кој е виновен што Македонија не доби помош од...

Македонија 24.08.19 | 17:41

Симонида Кацарска: „Рекет“ може да влијае врз ставот на земјите членки на ЕУ

Симонида Кацарска од Институтот за европска политика во интервју за телевизијата АлсатМ  изрази став дека случајот „Рекет“ може да влијае за земјава во октомври да...

Македонија 17.04.19 | 13:36

Капацитетот што го нема администрацијата не може да го надомести граѓанскиот сектор

Не може да се очекува граѓанскиот сектор да биде круцијален фактор во преговорите за членство со Европската унија. Граѓанскиот сектор може да помогне со својата одредена...