Ознака: рек осломеј
Економија 24.11.21 | 14:10

Бектеши дава целосна поддршка за разрешување на директорите на РЕК Битола и РЕК Осломеј

Mинистерот за економија, Крешник Бектеши, порача дека дава Давам целосна поддршка за одлукaта на Управниот одбор на АД ЕСМ за разрешување на директорите на РЕК Битола...

Економија 24.11.21 | 11:30

Разрешни директорите на РЕК Битола и РЕК Осломеј, за в.д. назначени Пеце Матевски и Стојан Мицкоски

Разрешен е директорот на РЕК Битола Златко Ќурчиевски и на негово место за в.д. директор е назначен Пеце Матевски, досегашен директор на Термоелектрана, соопшти денеска...

Македонија 22.02.21 | 18:40

Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ: Гори дел од механизацијата во РЕК Осломеј повеќе од час и уште нема противпожарна служба

На сликата гледаме како гори дел од механизацијата во РЕК Осломеј. Нема информации која е причината што го предизвикала пожарот, но багерот е во пламен повеќе од еден...

Македонија 10.02.21 | 11:29

ДИЖС: РЕК Осломеј е голем загадувач и мора да се услогласи со еко стандардите

Државниот инспекторат за животна средина изврши редовен надзор во термоцентралата РЕК Осломеј. Инсталацијата, како што информираат, има доставено барање за добивање...