Ознака: работна група
Македонија 14.08.21 | 16:27

МНР формираше работна група за следење на состојбите и извлекувањето на наши граѓани од Авганистан

Поради сериозното влошување на безбедносната состојба во Авганистан, која се менува од час во час, денес Министерот за надворешни работи Бујар Османи, свика итен координативен...

Македонија 12.07.21 | 23:54

Канаѓанката Стефани Вилмот во Владата сподели искуства за легализацијата на канабисот

На третиот состанок на Работната група за канабис која се одржа денеска во Владата на Македонија, на покана на членовите од Здружението на производителите на медицински...

Македонија 23.06.21 | 08:42

Работната група за подготовка на измените на Изборниот законик блиску до договор

Работната група за подготовка на измените на Изборниот законик формирана од Министерството за правда е блиску до договор во однос на препораките на ОБСЕ/ОДИХР, информираат...

Македонија 08.06.21 | 10:54

Прва средба на работната група за декриминализација на канабисот

Во Владата, денеска, се одржа првиот состанок на „Работна група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување...

Македонија 07.06.21 | 21:48

Прва средба на работната група за декриминализација на канабисот

Во Владата, денеска, се одржа првиот состанок на „Работна група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување...

Македонија 29.10.20 | 10:11

МОН, Педагошката служба, БРО, меѓународни институции и граѓанскиот сектор ќе ги реформираат учебниците

Министерството за образование и наука соопшти дека е формирана работна група за промена на наставните и дидактичките материјали за основно и средно образование. Реформата...

Македонија 31.01.20 | 11:56

Почна средбата на работната група за законот за ЈО

Во Собранието почна средбата на работната група за законот за јавно обвинителство, на која се присутни министерката за правда Рената Дескоска, како и претставници од...