Ознака: прва доза
Здравје 19.10.21 | 11:52

Во текот на вчерашниот ден 917 граѓани примиле прва доза вакцина

Во текот на вчерашниот ден се аплицирани вкупно 3.475 дози вакцини, од кои 917 се аплицирани како прва доза, 2.509 се ревакцинирани, а 49 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно...

Здравје 28.09.21 | 09:59

46,9 отсто од полнолетните граѓани во Македонија се вакцинирале со една доза, најмногу во Неготино, а најмалку во Гостивар

Заклучно со 26.  септември, со една доза на вакцина против Ковид 19 вакцинирани се 46,9% од населението над 18 годишна возраст. Кај лицата над 40 годишна возраст опфатот со...

Македонија 27.07.21 | 12:56

Во текот на вчерашниот ден 5.650 граѓани примиле прва доза од вакцината против Ковид-19

Во текот на вчерашниот ден, прва доза вакцина вчера примиле 5.650 граѓани, а се вакцинирале вкупно 18.149 граѓани. На вакциналните пунктови во државата, заклучно со вчера,...

Здравје 25.06.21 | 15:42

6.282 граѓани вчера се вакцинирале, 3.044 примиле прва доза

Досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 460.702 граѓани. На вакциналните пунктови во државата заклучно со вчера вакцинирани...

Здравје 16.06.21 | 13:05

Вчера прва доза вакцина примиле 3.606 граѓани, вкупно се вакцинирале 5.611

На вакциналните пунктови во државата заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 263.083 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 3.606 граѓани, а вчера вкупно се вакцинирале...

Здравје 10.06.21 | 12:39

Досега се вакцинирани 252.537 граѓани, вчера прва доза примиле 1.391

На вакциналните пунктови во државата заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 252.537 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 1.391 граѓани, а вчера вкупно се вакцинирале...

Здравје 21.04.21 | 13:48

Важна препорака пред да се прими втората доза од вакцините против Ковид-19

Луѓето што ја примиле првата доза од вакцините против Ковид-19, не смеат да помислат дека добиле имунитет и целосно се заштитени од вирусот. Иако може да се чувствуваат...