Ознака: проф. Дејан Трајковски
Здравје 05.06.23 | 20:45

Загрижувачка, па и опасна ситуација: Ќе ни останат да нè лекуваат хиперпродуцираните кадри од Тетово и Штип

Поминаа неколку дена откако, како најнормална информација, беше објавено дека во Македонија минатата година дипломирале медицина дури 879 студенти, а од тој број безмалку...

Македонија 04.10.22 | 10:53

Проф. Трајковски: Им ги чувам празните тетратки на сите „тиквари“ кои со врски во комисијата ги положиле моите предмети

Претседателот и професор Стево Пендаровски на вечерашнава „Топ тема“ на ТВ Телма изјави: „Потребно е да се изврши ревизија на сите дипломи издадени во последните...

Здравје 20.08.22 | 15:43

Проф. Трајковски: Во септември по 100 случаи дневно, но нов сој ќе ги зголеми бројките во ноември и декември

Во текот на целиот месец септември може да очекуваме над 100 нови случаи дневно, а бројките може да почнат да растат во ноември и декември, прогнозира професорот Дејан...

Здравје 12.05.22 | 10:09

Проф.Трајковски: Бројот на новозаразени од околу 80-ина дневно може да продолжи уште долго време

Укинувањето на мерките може да доведе константниот број на новозаразени од околу 80-ина дневно да продолжи уште долго време. Велигденско-бајрамскиот мини-врв на преносливоста...

Здравје 19.04.22 | 12:06

Проф. Трајковски: Во следните 6 месеци ќе подзаборавиме на епидемијата

Македонија премина од IV во III степен на ризик за пренесување на заразата, според критериумите на Европскиот центар за спречување на заразни болести ЕЦДЦ, вели професорот...

Здравје 19.04.22 | 12:01

Проф. Дејан Трајковски: Во следните шест месеци ќе заборавиме на коронавирусот

Професорот Дејан Трајковски во својата ковид-анализа констатира дека ни претстои период во кој ќе заборавиме на корона вирусот. Како што се намалува бројот на новозаразени...

Здравје 21.02.22 | 20:31

Проф. Трајковски предвидува дека може да бидеме првата земја во светот која ќе достигне колективен имунитет

Професорот Дејан Трајковски, кој преку неговите математичко статистички анализи објавува свое видување за брановите на Ковид-19, смета дека три недели по започнувањето...

Здравје 26.01.22 | 14:27

Д-р Трајковски: Прележаноста е факторот што го сопира ширењето на заразата со ковид

И дневниот број на тестови, којшто претставува показател на изложеноста на населението на вирусот, веќе се намалува (жолтата линија на третиот дијаграм), што секако...

Здравје 04.01.22 | 21:51

Проф. Трајковски: Реално ќе бидат многу повеќе, но нè чекаат бројки од 3.000 случаи дневно

Бројката од близу 1 200 нови случаи на ковид-19 е сосема очекувана, со оглед на метежот за Нова година и намалениот број на тестирања поради празникот и викендот. Денеска...