Ознака: плажи
Патувања 08.07.19 | 11:16

Бугарските плажи празни: Лежалка е 5 евра, а добиваш само вода

Бугарските туристички работници се жалат на лошата турстичка сезона. Причина за тоа е што закупците на плажите наплаќаат 10 лева за изнајмување лежалка, па затоа плажите...

Здравје 03.07.19 | 16:29

Докторка од грчките плажи апелира: Никако не правете го ова!

Летото е за да се покажат тетоважите, но не е никако за да се прават, особено пред да зминете на море. За тоа ја имате целта година, па искористете ја паметно за да не станете...

Патувања 02.06.19 | 14:41

Десетте најубави плажи за 2019 година

Веб-страницата „TripAdvisor“ ја состави листата од 10. најубави плажи, која е одредена според квалитетот и квантитетот на патниците и рејтингот во последните дванаесет месеци....

Патувања 29.05.19 | 13:12

Нови правила на плажите, Црна Гора станува сè поатрактивна за летување

Јавното претпријатие за управување со морските добра на Црна Гора воведе неколку нови правила за користењето на плажите на црногорското приморје, кои одат во корист...

Калеидоскоп 04.02.19 | 22:13

Урбанизмот на колена, нови почетни цени за плажите пред советниците?

Советниците на утрешната седница на дневен ред ја имаат точката за Предлог-програма од област на располагање со градежно земјиште во сопственост на Република Македонија...