Ознака: општина илинден
Култура 14.05.24 | 10:44

Од денеска „Денови на културата“ во општина Илинден

Општина Илинден на 14, 15 и 16 мај 2024 година, ќе ги реализира традиционалните Денови на културата, во чии рамки во Домот на култура „Илинден“ ќе се одржи јубилејната 25-та...

Култура 15.05.23 | 20:14

Денови на култура во Општина Илинден во соработка со ДПМ: Во фокусот родољубивите песни и идентитетот во книжевноста

Деновите на културата во Општина Илинден што ќе се одржат во Домот на културата „Илинден“ на 16 и 17 мај ќе бидат тематски со фокус на родољубиви песни за татковината...

Скопје 24.03.23 | 14:29

Во тек е изградба на кружен тек во Илинден кој ќе ги спојува трите најглавни артерии во општината

Градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевски, заедно со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и претставници од партијата денеска извршија...

Скопје 28.02.23 | 13:23

Фотопанели на општинската зграда во Илинден за промоција на енергетската ефикасност во општината

На предлог на Градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевски Советот на Општина Илинден на 18 седница ја усвои програмата за енергетска ефикасност. Главната...

Скопје 14.02.23 | 13:06

Одбележан празникот на лозарите во Општина Илинден

Традиционално со закројување виновата лоза во дворот на црквата „Свети Трифун“ во населеното место Ајватовци, Општина Илинден го одбележа Празникот на лозарите. Како...

Скопје 03.02.23 | 10:11

Општина Илинден изврши замена на старите вакуум пумпи во пумпната станица Јурумлери

Градоначалникот на Општина Илинден Александар Георгиевски и директорот на ЈКП ,,Водовод” од Илинден Ивица Трипуновски денеска направија увид во пумпната станица Јурумлери,...

Македонија 02.11.22 | 09:49

Мицкоски во посета на општина Илинден

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски заедно со градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски денеска ќе присуствуваат на увид во градежни активност...

Скопје 07.10.22 | 18:22

Бесплатна интернет зона на патеката од Марино до Кадино

Општина Илинден за своите граѓани обезбеди бесплатен интернет пристап во комплетна должина на пешачката и велосипедска патека Марино-Кадино. Определбата на Општина...

Скопје 13.06.22 | 14:32

Осветен возобновениот храм „Света Троица“ во Бучинци

Во присуство на поголем број верници, во населеното место Бучинци на свечен начин беше осветен возобновениот храм „Света Троица“. Чинот на осветувањето на храмот,...

Скопје 05.05.22 | 15:04

Почна изградба на канализациски систем во економската зона Ограѓа  

Во рамките на реализацијата на капиталниот проект за изградба на фекална канализација за зафаќање и третман на отпадните води и пречистителни станици, во населба Илинден...

Скопје 29.04.22 | 16:47

Втора работилница за развој на општина Илинден 

Вчера во Домот на култура „Илинден“ се одржа Втората работилница во рамките на Стратегијата за локален економски развој, со цел изработка на Стратешки план за развој...

Скопје 18.04.22 | 13:09

Георгиевски: Во ек сме на градежна офанзива во општина Илинден

Општина Илинден изминативе месеци почна овде еден голем капитален проекти, а тоа е изградба на фекална канализација, која што е во вредност од над 20 милиони денари, и...

Македонија 06.03.22 | 19:53

Георгиевски: Се гради ново основно училиште, се инвестира во фекална канализација, се чистата одводни канали и се инвестира во развој на општина Илинден

Во првите 100 дена раководење со општината, спроведовме низа мерки, активности и проекти кои значат директен бенефит за жителите на Општина Илинден. Иако наследивме исклучително...

Скопје 31.01.22 | 10:56

Oпштина Илинден дава еднократна парична помош за секое новороденче

Општина Илинден за прв пат воведува доделување на еднократна парична помош на семејства со новороденче, кои се со живеалиште на подрачјето на Општината. Од Буџетот...

Скопје 10.01.22 | 19:07

Георгиевски: На терен делуваат екипите на ЈКП „Илинден“ кои го чистат снегот

По денешните врнежи на снег, екипите на Зимската служба на Општина Илинден се на терен каде со специјализирана механизација се чистат сите улици и патишта кои се во...