Ознака: Нова Алтернатива
Македонија 26.01.24 | 21:27

Шилегов до Зечевиќ: Превисоко беше нивото кај така мал политички субјект, може бил приватно, тоа е негов проблем

Поранешниот градоначалник на Скопје и висок функционер на СДСМ, Петре Шилегов, смета дека било погрешен потег што генералниот секретар на партијата, Миле Зечевиќ, присуствувал...

Скопје 18.01.24 | 20:29

Намената на проектот на Зечевиќ наречен партија на Арсовска е да се напаѓа ВМРО-ДПМНЕ

Површните знаења на Арсовска освен во фактот што не си ја знае сопствената програма, се гледа и во леснотијата со која таа стана изведувач на проектот на Зечевиќ за формирање...

Македонија 18.01.24 | 10:49

„Зомби партија“ вели Славески за новата партија и гостите на Данела

𝐙𝐨𝐦𝐛𝐢𝐞𝐬 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲 (превод: Зомби партија; алтернативно: Забава на зомбите) 𝐀 𝐳𝐨𝐦𝐛𝐢𝐞 𝐢𝐬 𝐚 𝐦𝐲𝐭𝐡𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐝𝐞𝐚𝐝 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧 𝐰𝐡𝐨 𝐡𝐚𝐬 𝐫𝐞𝐭𝐮𝐫𝐧𝐞𝐝...

Македонија 17.01.24 | 21:34

Тајната коалиција СДС-Арсовска стана јавна, велат од ВМРО-ДПМНЕ

Од сите вести за формирање на партијата на Данела Арсовска главна вест секаде е присуството на Миле Зечевиќ, кој е и идеен творец на таа партија. Оттука може да се сфати...

Македонија 17.01.24 | 19:00

Зечевиќ и Мечка во први редови на промоцијата на новата партија на Данела Арсовска

Генералниот секретар на СДСМ, Миле Зечевиќ, вечерва беше во првите редови на конвенцијата за промоција на градоначалничката на Скопје Данела Арсовска како нов претседател...

Македонија 16.01.24 | 18:18

Оровчанец поднел оставка, а никој не го прашал за Арсовска да биде претседателка на Нова алтернатива

Иако пред две недели потврди дека заедно со нејзиниот човек од сенка Драган Митковски ќе формираат партијата Правда, денеска Данела Арсовска обзнани дека наместо да...

Скопје 16.01.24 | 15:47

Наместо да формира своја: Арсовска ја презема партија на Оровчанец

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, неодамна и јавно обзнани дека ќе формира политичка партија а „Нетпрес“ дојде до информација дека всушност Арсовска...