Ознака: ноќевања
Економија 15.09.21 | 08:31

Зголемен бројот на туристи и ноќевања

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во јули 2021 година изнесува 136 291, од кои 66.4 % се домашни туристи, а 33.6 % се странски туристи. Бројот...

Економија 14.09.21 | 14:40

Зголемен бројот на туристи и ноќевања

Во периодот јануари – јули 2021 година во однос на истиот период лани, бројот на туристите е зголемен за 56,6 отсто, кај домашните за 56,6, а кај странските за 56,6 проценти....

Економија 13.08.21 | 20:55

Во првите шест месеци имало 8,3% повеќе странски туристи во однос на лани

Во периодот јануари – јуни 2021 година, во однос на истиот период претходната година, бројот на туристите е зголемен за 42,5 отсто, додека бројот на ноќевања е повисок...

Економија 07.03.20 | 17:41

Во Охрид се откажани 10.000 ноќевања на гости од Кина, Јужна Кореја, Јапонија и Турција поради коронавирусот

Околу 10.000 ноќевања на гости од Кина, Јужна Кореја, Јапонија, но и Турција се откажани за март и април поради ширењето на корона вирусот низ светот. Исто така и 99% од сите...

Економија 12.03.19 | 13:32

Намален бројот на туристи и ноќевања

Во јануари годинава земјава ја посетиле 49.021 турист кои оствариле 102.691 ноќевање. Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во однос на минатогодишниот...