Ознака: надомест
Економија 29.03.22 | 20:47

Надоместот за приватизација на градежно земјиште ќе биде 30 пати поскап

На денешната седница Владата ја донесе Уредбата за изменување на Уредбата за висина на надомест за приватизација на градежното земјиште што се приватизира, начинот...

Економија 13.07.21 | 19:55

Уште 1.100 стечајци ќе добијат надомест до пензионирање

На денешната 87-ма седница Владата го утврди Предлог-законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна...

Македонија 16.06.21 | 18:14

Специјализантите добиваат платени дежурства и надомест за здравствено осигурување

Платени дежурства и надомест за здравствено осигурување  добиваат специјализантите. Според Министерството, на овој начин оваа група на лекари дополнително се мотивира. Со...

Семејство 25.05.19 | 10:45

Траен надоместок за невработен родител на дете со попреченост

Се воведува траен надоместок за невработен родител кој се грижел за дете со попреченост до неговата 26 годишна возраст без да го смести во институција, информираат од...

Економија 25.12.18 | 14:48

Ви следуваат празнични дневници: 50% повеќе плата ако работите за време на празници и викенди

Добар дел од македонските граѓани ќе работат за новогодишните и божиќните празници. Искуството од досега покажува дека работниот ангажман за време на празници и викенди...

Економија 10.12.18 | 14:04

Специјализанти стоматолози бараат да им се исплати надоместот од септември досега

Четириесет специјализанти по стоматологија кои приватно го плаќаат школувањето не го добиле ветениот паричен надомест уште од септември годинава, и покрај тоа што...