Ознака: Музеј на македонска борба
Култура 16.02.22 | 11:08

Семејството на познатата македонска поетеса Светлана Христова- Јоциќ подари обемен личен фонд на Музејот на македонската борба за самостојност

Музејот на македонската борба и самостојност во текот на 2021 година започна со дополнување на музејскиот фонд преку дарови на лични предмети од семејства на познати...

Култура 18.01.22 | 10:45

Музејот на македонскатата борба за самостојност подготвува изложба на музејски раритети

Стручниот тим на музејот подготвува изложба на музејски раритети од фондот на Музејот на македонската борба за самостојност. Почнуваме со исклучителните примероци...

Култура 06.10.21 | 10:30

Скопје домаќин на меѓународната конференција „Запознај, види, направи!“ на Балканската музејска мрежа

Во Музејот на македонската борба се одржа седмата меѓународна конференција „Запознај, види, направи!“ (Meet, See, Do) на Балканската музејска мрежа. Во 14 испланирани сесии,...

Култура 13.11.19 | 12:17

Наративни приказни за Скопје во чест на 13 Ноември

Во чест на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на главниот град од фашистичката окупација пред 75 години, денеска во Музејот на македонската борба ќе биде одржан мултимедијален...