Ознака: Љутков
Култура 08.07.24 | 13:42

Љутков: Со регионална соработка против недозволената трговија со културни добра

Министерот за култура и туризам, Зоран Љутков, денеска се обрати на настанот посветен на борбата против недозволената трговија со културното наследство во Западен...

Култура 15.02.24 | 15:17

Љутков: Не ја знаеме точната бројка колку е одвоено само за програми, ќе треба да истражиме проект по проект колку точно се одвоени

Власта ја уништи културата, а буџетот на скоро сите институции е намален за програмските активности за околу 10 проценти и процентот на средства за култура е 1,34 од буџетот...

Култура 13.02.24 | 15:03

Единствениот проект на оваа Влада на ДУИ, кој тече непречено како дупка без дно е Тетовскиот театар, за кој за 8 години се одлеани преку 42 милиони евра и кој, замислете уште не е готов

И конечно зошто чесно и отворено не им кажете на граѓаните дека единствениот проект на оваа Влада на ДУИ, кој тече непречено како дупка без дно е Тетовскиот театар, за...

Скопје 13.02.24 | 14:57

Љутков до Костадиновска-Стојчевска: Зошто конкретно не им кажавте на граѓаните која фирма ја избравте за изведувач на Универзална сала и како? Кој е и како го избравте надзорот? И каде се објавени безбедените 120.000.000 денари?

Министерке, престанете да манипулирате со јавноста, сфаќате ли дека Вие должите одговори како прв и најповикан човек во културата, не јас!, пишува меѓудругото на својот...

Скопје 04.06.23 | 21:23

Љутков: Граѓаните на Петровец се разочарани од централната власт и со нетрпение чекаат да ја дадат поддршката за ВМРО-ДПМНЕ

Членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Љутков во рамки на акцијата „Ова е Македонија за сите” ги посети населените места Чифлик, Долно Коњари и Средно Коњари во општина Петровец,...

Македонија 05.11.22 | 14:00

Љутков: Влегувањето во политиката на квалитетни луѓе стана нужност, бидејќи државата е девастирана по сите основи

Влегувањето во политиката на квалитетни луѓе стана нужност, бидејќи ние сме сега во состојба во девастирана држава по сите основи. Во однос на здравство, економија и...

Култура 31.03.22 | 14:31

Љутков: Владата призна дека е несериозна и дека ниту ја почитува културата ниту ги почитува културните работници

Културата е столбот на државата и на идентитетот, а вработените во културата не смеат да трпат заради неспособноста на власта којашто не размислува за последиците од...