Ознака: ковид пациенти
Здравје 07.06.21 | 11:33

Во болниците низ земјава се лекуваат 126 ковид-пациенти, двајца хоспитализирани за 24 часа во Скопје

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 126 и има...

Здравје 05.06.21 | 11:32

134 пациенти се лекуваат од ковид-19, за 24 часа хоспитализирани тројца во Скопје

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје има 3 хоспитализирани нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 51 лице сомнително и потврдено за Ковид...

Здравје 04.06.21 | 14:08

Само тројца хоспитализирани пациенти во Скопје, во болниците се лекуваат 140 ковид-пациенти

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје има тројца хоспитализирани нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 57 лица сомнителни и потврдени...

Македонија 23.05.21 | 14:53

Муцунски: Надлежните да ги истражат наодите на американската агенција за тоа дека се кријат починати од ковид

Денес пратеникот Тимчо Муцунски при средбата во Ѓорче Петров беше запрашан од страна на медиумите кој е ставот на ВМРО-ДПМНЕ за тоа што обелодени Американска агенција...

Здравје 20.05.21 | 11:13

Помалку од 400 пациенти се лекуваат од ковид-19 во болниците во Македонија

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 391 и има...

Здравје 18.05.21 | 14:17

Во Центарот за белодробни заболувања во Отешево ќе се рехабилитираат пост ковид пацинети

ЈЗУ Специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација на белодробни заболувања Отешево со поддршка од Министерството за здравство, подготви дел наменет...

Здравје 14.05.21 | 11:08

Помалку од 600 пациенти се лекуваат од ковид-19 во болниците, за 24 часа се хоспитализирани 12 лица

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во Скопје и во болниците низ земјава е 586 и има околу...

Здравје 12.05.21 | 12:14

Од утринава, поради намален број пациенти затворени се ковид-центрите на Кардиологија, ОРЛ, Очно и Институтот за физикална терапија

Од утрово поради намалениот број на пациенти се затворени ковид центрите на Клиниката за Кардиологија, Клиниката за ОРЛ, Клиниката за Очни Болести и Институтот за Физикална...

Здравје 24.04.21 | 15:03

Во ковид-центрите има 550 слободни кревети, за еден ден хоспитализирани 42 пациенти во Скопје

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1.528 и има околу...

Здравје 19.04.21 | 13:48

1.663 пациенти се лекуваат од ковид-19 во болниците, има 380 слободно кревети, хоспитализирани се нови 48 нови лица

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекува вкупно 961 пациент позитивен и суспектен на корона вирусот. По извештаите на...

Здравје 16.04.21 | 10:17

На инфективните одделенија во земјава се лекуваат 1.708 пациенти

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 1708 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот. По извештаите...

Здравје 15.04.21 | 12:17

Во земјава се лекуваат 1.687 пациенти болни од ковид-19

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1687 и има околу...

Здравје 14.04.21 | 14:18

Вкупно 1.762 ковид пациенти се лекуваат во болниците во земјава

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 1.059 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот. Вкупно 703 лица...

Скопје 13.04.21 | 12:54

За 24 часа се хоспитализирани 76 нови ковид-паценти во Скопје

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 76 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 725 лица сомнителни и потврдени за КОВИД...

Скопје 05.04.21 | 11:31

За еден ден 50 ковид-пациенти се примени во болница во Скопје

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 50 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 699 лица сомнителни и потврдени за ковид-19...

Македонија 03.04.21 | 10:45

Во болниците вкупно 1.684 ковид-пациенти, слободни околу 230 кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1684 и има околу...

Скопје 03.04.21 | 10:43

За 24 часа хоспитализирани 103 ковид-пациенти само во Скопје

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 103 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 685 лица сомнителни и потврдени за КОВИД...

Здравје 01.04.21 | 13:16

Болниците се преполни, рекордни 1.649 пациенти се лекуваат од ковид-19 во македонските болници

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1649 и има околу...

Здравје 25.03.21 | 14:23

Секој ден бројките сè поголеми, 1.448 пациенти се лекуваат од ковид-19 во болниците во Македонија

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1.448 и има околу...

Скопје 22.03.21 | 12:51

За 24 часа во Скопје се хоспитализирани 54 ковид-пациенти

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 54 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 549 лица сомнителни и потврдени за КОВИД...