Ознака: калкулатор
Калеидоскоп 21.07.22 | 10:42

Битолскиот професор Трајковски направи и објави калкулатор, за секој да си пресметува колку струја потрошил во секој момент

Професорот по Механика од Битола, Дејан Трајковски создаде табела за пресметка на потрошената електрична енергија во секој момент. На тој начин граѓаните во секој момент...

Економија 30.06.22 | 17:38

Граѓаните не го разбираат новиот тарифник на струјата

Дел од граѓаните, особено оние повозрасните со низа нејаснотии за новите цени  на струјата кој вчера ги објавија РКЕ и за начинот на пресметките, објави Телма. И дел...

Економија 13.06.22 | 14:51

Измените на тарифниот систем од следната недела, во меѓувреме пресметувајте колку ќе плаќате за струја

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) во текот на наредната недела ќе одржи уште една јавна дебата за новиот тарифен систем за универзалниот снабдувач...

Економија 13.06.22 | 12:39

Објавен калкуларот за струја: Пресметајте колку ќе плаќате со новите тарифи

Регулаторна комисија објави калкулатор за граѓаните сами можат да проверат колку трошат и плаќаат сега за струја, а колку ќе плаќаат за истата потрошувачка кога плаќањето...