Ознака: Јанаки Стоилов
Балкан 20.07.21 | 10:59

Бугарски министер за правда бара од Врховниот судски совет и од Парламентот да го сменат бугарскиот главен обвинител

Привремениот бугарски министер за правда, Јанаки Стоилов, во коментар на бТВ изрази надеж дека членовите на Врховниот судски совет ќе покажат независност и ќе го сменат...

Балкан 19.06.21 | 20:48

Јанаки Стоилов: Бугарската техничка Влада има цел да ги разоткрие моделите за спроведување корупција

Техничката Влада во Бугарија која е со многу ограничен мандат паралелно е и со голема амбиција добро да ги организира парламентарните избори во јули и да ги пронајде...

Балкан 19.06.21 | 11:08

За бугарски пасош, лицата кои го добиваат треба да имаат бугарско потекло до три генерации во минатото

Министерот за правда на Република Бугарија Јанаки Стоилов во интервју за МИА вели дека привремената Влада има цел и да ги разоткрие оние модели со кои се спроведува...