Ознака: христијани
Свет 21.04.22 | 18:38

Историски момент: Христијаните во Германија официјално станаа малцинство

Римокатоличката и Евангелистичката црква во Германија губат сè поголемо влијание. Така, првпат во историјата христијаните станале малцинство во Германија, пренесуваат...

Македонија 31.03.22 | 16:11

Ние не сме криви што луѓето не знаат која вера се, вели Симовски за графата „христијани“

Попишувачот не смееше да влијае врз одговорите што ги даваа граѓаните, па ако луѓето кажале дека се христијани по религиска припадност, тогаш попишувачот е должен да...

Македонија 31.03.22 | 14:10

Апасиев: А МПЦ ќе бекне ли за 20-те подвидови „христијани“ со цел православните да ги спуштат вештачки под еден милион!?

Лидерот на Левица Димитар Апасиев и денеска реагира за резултатите од пописот, овојпат за општата категорија „христијани“ во која се попишани 242.579 граѓани или 13,21%...

Македонија 30.03.22 | 22:45

Зошто помалку од 50% од населението се изјасниле како православни христијани?

Како дошло до тоа 242.579 граѓани или 13,21% процент од попишаното резидентно население се изјасниле само како Христијани, без притоа да ја изјаснат својата религиска група...