Ознака: фени
Економија 12.10.22 | 19:44

Околу 1.000 вработени земаат само 70% од плата, не знаат која е иднината за нив и за ФЕНИ

Околу 1.000 вработени во Еуроникел Индустри, поранешно ФЕНИ во Кавадарци, се дома откако компанијата реши да ги испрати принуден платен одмор и поради енормното поскапување...

Економија 01.10.22 | 21:20

ФЕНИ, Бучим, Макстил… – Струјата ги затвора компаниите една по една, државната помош доцни

Гигантот за производство на фероникел, Еуроникел Индустри или некогашен Фени ги гаси печките. Високите сметки за струја го принудија на ваков чекор. Од септември почнале...

Економија 29.09.22 | 16:25

Од Еуроникел потврдија: Печката се гаси, вработените остануваат на принуден одмор

Од Еуроникел Индустри ги објаснуваат последните одлуки на компанијата за целосно запирање наработата на печките и пренасочување на ресурсите кон енергетски проекти. ФЕНИ...

Економија 29.09.22 | 15:26

Ѓорѓиев: Одлуката за целосно запирање на печката беше планска

Денес на состанок со менаџментот, бевме информирани за најновиот развој на настаните и одлуките донесени за иднината на компанијата. Имено, после три месеци одржувување...

Економија 29.09.22 | 15:05

Николоски: Гигантот ФЕНИ Кавадарци од кој егзистираат илјадници семејства во Тиквешијата и е еден од главните двигатели на македонската економија е пред целосен колапс

Гигантот ФЕНИ Кавадарци од кој егзистираат илјадници семејства во Тиквешијата и е еден од главните двигатели на македонската економија е пред целосен колапс. Слики...

Македонија 29.09.22 | 14:50

Николоски: Гигантот ФЕНИ е пред целосен колапс- ВМРО-ДПМНЕ нуди решение, ама арогантната неспособна и криминална власт не сака ни да слушне

Гигантот ФЕНИ Кавадарци од кој егзистираат илјадници семејства во Тиквешијата и е еден од главните двигатели на македонската економија е пред целосен колапс. Слики...

Економија 29.09.22 | 13:45

ФЕНИ ги гаси печките, енергетската криза создаде голем удар

Никој не води сметка за индустријата во Македонија која набавува скапа струја на слободниот пазар. „Фени“ ги исклучи печките, Бучим не работи од 1 септември, „Макстил“...