Ознака: Џифони Македонија
Култура 10.10.23 | 11:20

Режисерката Дина Дума на „Џифони Македонија“

Единаесеттото издание на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ ќе биде затворено вечерва во 19.30 часот во киното „Милениум“ во Скопје. Традиционално, учесниците...

Култура 08.10.23 | 12:32

Џифонци ќе учат и како да се препознаат лажните вести, светска премиера на босанскиот краток филм „Јан“

Како да ги препознаеме лажните вести – со свое предавање денеска во 17 часот, претставници на организацијата „Метаморфозис“ од Скопје ќе се обидат да им помогнат на...

Култура 07.10.23 | 13:04

Средба со авторите на краткиот филм „Лубеница“, ЕПИК разговори и меѓународна вечер на „Џифони Македонија“

На третиот фестивалски ден, средношколците учесници на „Џифони Македонија“ ќе можат да го видат „Лубеница“, новиот краток филм на авторите Мартин Чичовски и Оливера...

Култура 05.10.23 | 09:34

Филмот „Вратената“ го отвора 11. Филмски фестивал за млади „Џифони Македонија“

Единаесеттото издание на Филмскиот фестивал за млади „Џифоини Македонија“, ќе биде отворено вечерва во 19 часот во киното „Милениум“ во Скопје, со проекција на филмот...

Култура 10.10.22 | 11:27

Швајцарската актерка со македонско потекло Јана Секуловска гостува на последниот ден на Фестивалот „Џифони Македонија“

Со прикажување на творбите создадени на креативните работилници организирани во изминатите шест дена, вечерва во 19 часот во киното „Милениум“ ќе биде затворено 10....

Култура 06.10.22 | 13:00

На „Џифони Македонија“ младите ја развиваат својата личност, рече на отворањето на Фестивалот италијанскиот амбасадор Силвестри

Ви благодарам за вашето големо присуство на отворањето на 10. Филмски фестивал за млади „Џифони Македонија“. Македонија е дел од големото семејство на „Џифони“. „Џифони...

Култура 06.10.22 | 09:03

Врвни стрип уметници од Италија денеска на „Џифони Македонија“

Алесандро Билота и Серџо Џерази, автори на „Дилан Дог“, Валтер Бујо, Меркурио Лои и други денеска ќе бидат гости на 10. Филмски фестивал на млади „Џифони Македонија“....

Култура 04.10.22 | 12:32

Ден на италијански стрип во рамки на 10. фестивал „Џифони Македонија“

Соработката меѓу Италијанската амбасада во Скопје и Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“, кој годинава го одбележува десетгодишниот јубилеј, ќе биде збогатена...

Култура 14.09.22 | 09:43

Отворен повик за учесници и волонтери на 10. Филмски фестивал за млади „Џифони Македонија“

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ отвори повик за учество и за волонтери за претстојното 10. јубилејно издание на омилениот фестивал на младите, што ќе...