Ознака: џамбо агушев
Музика 25.10.22 | 09:09

Џамбо Агушев и „Фонтана“ со обработка на „Касапско оро“

Групата Фонтана заедно со трубачот Џамбо Агушев направи урбана обработка на „Касапско оро“,  една од најпознатите инструментални теми во целокупната Балканска музичка...

Музика 24.10.22 | 17:27

Нова обработка на „Касапско оро“ – празничен подарок од Џамбо Агушев и „Фонтана“

Групата „Фонтана“ заедно со трубачот Џамбо Агушев направи урбана обработка на „Касапско оро“,  една од најпознатите инструментални теми во целокупната балканска...

Музика 08.08.22 | 14:35

„Ако утре ме нема“ на ДНК и Џамбо Агушев доби српска верзија

„Ако утре ме нема“ на ДНК и Џамбо Агушев оркестарот доби своја српска верзија со наслов „Ако сутра ме нема“ и тоа во изведба на неверојатниот Џенан Лончаревиќ. Можеби...

Музика 24.01.22 | 08:59

„Вулкан“ е нов инстументален хит на Благојче Трајковски, Џамбо Агушев и Ангел Демирев

Инструменталната композиција „Вулкан“, дело на кларинетистот Благојче Трајковски, каде што солистички заедно го изведуваат со трубачот Џамбо Агушев и светски познатиот...

Естрада 01.09.20 | 18:22

Џамбо Агушев доби трето дете

Музичарот Џамбо Агушев и неговата сопруга Асена денеска ја добија ќерката Мелинам. Среќната вестсо фановите и пријателите на „Фејсбук“ ја сподели среќниот татко. Фала...

Музика 05.04.19 | 11:29

Нема да ви се верува колкав бакшиш заработиле Оркестар Агушеви

Триста денови од годината Оркестар Агушеви се на свирка или некаде низ светот. Тоа е само еден од многуте докази за колку врвен музички амбасадор има Македонија. Во неделната...