Ознака: Драги георгиев
Македонија 25.05.23 | 10:49

Oмилениот историчар на власта не знае кој пат да го фати: Наместо одговори бира бегство

Oмилениот историчар на власта не може глава да крене од новинарите. Откако „Република“ прва објави дека му е продолжен мандатат како прв човек на Институтот за национална...

Македонија 22.05.23 | 15:44

На Георгиев му е продолжен мандатот: Власта не остава нејзиниот „државен“ историчар број 1 да „падне“

Власта не остава нејзиниот „државен“ историчар број 1 да „падне“! Советот на Институтот за национална историја денеска му довери нов мандат, но овојпат како в.д. директор,...

Македонија 09.09.22 | 11:33

Ѓоргиев, факт-чекерите и власта да одговорат дали македонизмот е расистичка и шовинистичка идеологија!?

Македонизмот во неговата антибугарска форма е нешто што не може да функционира без контроверзността на другиот. Не може да „цвета“, без лаги и забрани. Деновите на...

Македонија 22.08.22 | 20:39

Перо Камиказа објави документ дека Св.Климент е од Македонија: Господине Георгиев, ова се бугарски ќитапи

Петар Георгиевски – Камиказа објави бугарски документи кои покажуваат дека св. Климент Охридски  е роден во Македонија. Ова се бугарски китапи!!! 1915 година!!!! Тогаш...

Македонија 09.07.22 | 16:10

Георгиев: Договорот е со реципроцитет, се што ќе прави Комисијата се однесува и за Македонија и за Бугарија

Македонија нема да преземе еднострани обврски, и се што ќе направи македонско-буграската комисија за исторски прашања е на база на реципроцитет, вели професорот Драги...

Македонија 11.02.22 | 09:26

Дали претседателот на Комисијата со Бугарија самиот си ја пишувал рецензијата за членство во МАНУ?

Дека зад кандидатурата, изборот и членството во највисоката научна институција во државата се кријат разно-разни интереси, од непотизам до гол клиентелизам, па и чисто...