Ознака: дигитализација на учебници
Македонија 03.09.21 | 12:40

Заев: Државата ќе скрати каде што е помалку важно за да им купи таблети на сиромашните дечиња

Државата ќе скрати од таму каде што е помалку важно за да обезбеди средства за набавка на таблет уреди за сите дечиња од посиромашните семејства за да се чувствуваат...

Македонија 06.07.21 | 14:37

Царовска и Заев спроведуваат насилна дигитализација, која и воопшто не е дигирализација

Мила Царовска и СДСМ упропастија цела една генерација на деца кои изминатава година не можеа целосно да ја следат наставата. Сега се на пат да упропастат уште десетина...

Македонија 27.05.21 | 17:43

Царовска бара ВМРО-ДПМНЕ да се вклучи во дигитализацијата на учебниците

Министерството за образовани и наука и Владата продолжуваат интензивно да работат на сите реформски процеси со точно утврдени рокови, а опозицијата наместо да даде...

Македонија 26.05.21 | 09:23

СДСМ: Дигитализацијата ќе обезбеди поголема интерактивност и намалување на учењето дома

ВМРО-ДПМНЕ повторно најавуваат нови обиди за референдум и блокада на реформите во образованието и дигитализација на наставниот процес откако им се случи фијаско со...

Македонија 24.05.21 | 15:44

Мицкоски: Дигитализација не e PDF формат на учебник, туку мултимедијална интеракција со компјутерот

Дигитализација не претставува PDF формат на учебник, туку дигитализација претставува мултимедијална интеракција со компјутерот. И ние го имавме тоа предвидено во програмата,...

Македонија 13.05.21 | 22:49

Николоски: Ако помине законот сега како што предвидува Мила Царовска за четврто одделение ниту дигитални учебници ќе има, ниту печатени учебници

Вечерва потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски во емисијата „Клик плус“ на ТВ 21 говореше за дигиталните учебници кои ги наметнува власта со кои ќе уништи...