Ознака: ДФРМ
Култура 03.07.20 | 12:58

Филмските работници ги поддржаа мерките за спас на филмската фела и македонската кинематографија

Друштвото на филмски работници (ДФРМ) на последното собрание ги поддржа двете мерки донесени од Агенцијата за филм. Првата мерка се однесува за ургентно префрлање на...

Култура 27.05.20 | 12:10

Независните филмски работници и официјално добија рамноправна субвенција

Одобрувањето за пренамена на средства од Агенцијата за филм со цел доделување еднократна помош на независниот филмски работник е разбирање за неговиот статус и борба...

Култура 21.05.20 | 11:53

Друштвото на филмски работници на Македонија одбележува 70 години од своето постоење

Друштвотото на филмските работници на Македонија е основано на 21 мај 1950. Друштвото е формирано како општествена организација што ги опфаќа филмските работници од сите...

Култура 14.02.20 | 12:39

ДФРМ: Македонскиот филм мора да се потпира врз стабилни и одржливи извори на финансирање

На редовното собрание на Друштвото на филмски работници на Македонија беше усвоена одлука за покревање иницијатива за потребите за редефинирање на моделите на македонскиот...

Култура 05.02.20 | 12:30

Второ издание на „Златна рамка“: Под мотото „Во наш филм“ на 14,15 и 16 февруари новите македонски филмови во МКЦ

Второто издание на ревијата на македонски филмови – „Златна рамка“ под мотото „Во наш филм“ ќе се одржи на 14., 15. и 16. февруари во МКЦ. На овој начин, домашната публика...

Култура 22.02.19 | 14:28

Почесна „Златна рамка“ за Жаклина Крстевска, Петар Мирчевски, Петар Богоевски и постхумно за Томе Молдовски

Првото издание на филмската ревија посветена на македонскиот филм „Златна рамка” започна со Собрание на Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ) кое донесе...