Ознака: Д-р Елка Јачева Улчар
Македонија 14.08.22 | 22:34

Улчар: Божем, едно опшеСВо за сите… а оно – иссвиркувања на зборови македонски! Скопско великограЏансво – се слушаме ли? Мукла а?

Професорката Елка Јачева Улчар го прашува „скопското граѓанство“ дали имаат намера да реагираат на скандалот на „мировен фестивал“ кај Скендербег: Божем, едно опшеСВо...

Македонија 19.07.22 | 20:13

Македонската унилатерална изјава срам за дипломатијата, за македонската наука за јазикот, за Собранието и за Македонија и за Македонците

Македонската унилатерална изјава срам за дипломатијата, за македонската наука за јазикот, за Собранието и за Македонија и за Македонците, воопшто, пишува на Фејсбук,...

Македонија 14.07.22 | 18:56

Улчар до Ковачевски: Да се цитира Петре Андреевски треба да се биде барем половина од него! Ти Таче под петицата си негова!

Професорката Елка Јачева Улчар го прозва премиерот испровоцирана од крајот на неговиот говор во Собранието кога цитираше извадок од „Пиреј“ од Петре М Андреевски. Да...

Култура 26.04.22 | 15:24

Проф. Елка Јачева Улчар: Малку се инвестира во македонскиот јазик, државата потфрли

За Бугарија нашиот јазик е само западна норма на бугарскиот јазик која важи само во рамките на границите на Македонија, без своја историја, вели проф. Елка Јачева Улчар...

Македонија 21.02.22 | 23:36

Д-р Елка Јачева – Улчар: Македонскиот јазик е понижен на три фронта

Македонскиот јазик е понижен на три фронта, а му недостига љубов и грижа и дома од самите Македонци, вели за „Нова Македонија“ д-р Елка Јачева-Улчар, научна советничка...