Ознака: Бојан Стојаноски
Македонија 04.03.21 | 20:46

Стојаноски: Гласањето за недоверба на владата беше само обид да се дисциплинира мнозинството, а цел на ВМРО-ДПМНЕ е предвремени парламентарни избори

Она што се случуваше во текот на вчерашниот ден беше само обид да се дисциплинира мнозинството, и оти цел на ВМРО-ДПМНЕ е предвремени парламентарни избори, рече пратеникот...

Македонија 10.11.20 | 18:54

МФ ќе одговара за оштетување на државен буџет ако им ги исплати незаконските додатоци на уставните судии

Уставниот суд нема право да си дава сам на себе надоместоци, туку тоа право го има единствено Собранието. Ако Министерството за финансии се дрзне да им ги исплати зголемените...

Македонија 11.07.20 | 13:38

Стојаноски: Заврши времето на предизборен поткуп!

Заврши времето на предизборен поткуп. Заврши времето кога граѓаните беа заплашувани и поткупот се вршеше под закрила на партиската полиција на СДСМ. Секое дејствие...

Македонија 07.04.20 | 12:06

Стојаноски: Приклучете се на иницијативата „Вашите проблеми, заеднички до решенија: ЗАТОА ШТО ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА“

Државата постои за граѓаните и Македонија во ниеден случај или вонредна околност таа улога не смее да ја заборави.Македонија се соочува со сериозни предизвици: пред...

Скопје 28.03.20 | 15:37

Во услови на криза и вонредна состојба Општина Ѓорче Петров троши 10.999.960 денари за партиски вработувања

Во услови кога во светот и во Република Македонија владее пандемијата со ковид 19 – корона вирусот, сите средства економски, здравствени, социјални и срествата кои...