Ознака: барлет џафери
Македонија 29.03.23 | 20:43

Заменик-министерката за правда сè уште не се заинтересирала за документите на Барлет Џафери

Заменик-министерката за правда Викторија Аврамовска – Мадиќ не знае зошто на синот на Талат Џафери, Барлет Џафери, му било дозволено да се запише на Академијата за...

Македонија 27.03.23 | 19:30

Синот на Џафери и сопругата на Абази се пријавија на огласот за обвинители

Новата генерација јавни обвинители сакаат да работат во местото на живеење. Според списоците објавени од Советот на јавни обвинители, речиси сите побарале својата...

Македонија 05.03.23 | 17:57

Вели: И јас сум дете на судија, секаде е убава традиција, а кај нас е непотизам

Кога синовите и ќерките на судиите и обвинителите ќе ги наследат своите родители, секаде тоа е убава традиција а кај нас е непотизам, вели за „Детектор“, Елвин Вели,...

Македонија 22.02.23 | 14:11

Џафери: И моето дете има право да работи

Моите деца, како и сите граѓани на оваа држава, ги уживаат истите права и можности во оваа општество, изјави денеска претседателот на Собранието Талат Џафери, откако...

Македонија 22.02.23 | 08:49

Што ти значи татко функционер- синот на Талат Џафери преку ред без завршен факултет положил правосуден и експресно станува обвинител

И покрај тоа што ДКСК утврди дека Барлет Џафери, синот на Талат Џафери незаконски полагал правосуден испит пред да биде дипломиран, станува јавен обвинител. Во државата...

Македонија 27.11.22 | 22:45

Тортевски: Дечки не учете и не полагајте правосуден испит, отпечатете си сами уверение

Дечки не учете и не полагајте правосуден испит – ги советува младите правници адвокатот и член на претседателство на партијата „Твоја” Александар Тортевски. Тој...

Македонија 25.11.22 | 13:47

Џукановиќи, Вучичи и Рами гомна да јадат, никој нема ваква моќ и доминација над 2 милиони народ и цела држава

Синот на Талат Џафери положил правосуден пред да дипломира, но Правда не ја чува документацијата. Што се зае*авал воопшто да дипломира, Мерко сите ги направи доктори...

Македонија 24.11.22 | 15:33

ДКСК не може да отвори предмет за синот на Џафери, оти Министерството за правда не ја зачувало документацијата

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) на 75. седница одлучи дека не може да се отвори предмет за случајот со Барлет Џафери, бидејќи Министерството за правда...