Ознака: асистенти
Скопје 03.02.23 | 10:52

Општина Центар распиша Јавен повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“

Општина Центар распиша Јавен повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени...

Македонија 28.10.22 | 20:22

Почнува трет месец настава, а децата со посебни потреби се уште се без асистенти за следење на наставата

Би сакал да споделам еден апел, не апел, крик на родителите на деца со посебни потреби. Покрај проблемите со кои секојдневно се соочуваат како непристапноста на просторот...

Македонија 24.08.22 | 16:19

МОН: Во нова учебна година ќе бидат ангажирани 720 образовни асистенти во основните училишта

Во претстојната учебна 2022/2023 година ќе бидат ангажирани 720 образовни асистенти во основните училишта, што е 220 повеќе од минатата учебна година. Одлуката ја донесе Владата...

Македонија 24.08.22 | 14:30

МОН: Образовни асистенти во основните училишта ќе има 220 повеќе од минатата учебна година

Во претстојната учебна 2022/2023 година ќе бидат ангажирани 720 образовни асистенти во основните училишта, што е 220 повеќе од минатата учебна година. Одлуката ја донесе Владата...

Македонија 03.09.21 | 10:01

Децата со посебни потреби останаа без асистенти, со месеци се чека за детето да биде повикано на проценка, велат родителите

Новата учебна година донесе грижи за децата со посебни потреби и за нивните родители, бидејќи голем број деца останаа без образовни асистенти, а без нив не можат да ја...

Македонија 24.07.21 | 11:39

Во тек огласи за вработување на 500 образовни асистенти, нето месечна плата 24.000 денари

Од Министерството за образование и наука информираат дека во тек се јавни огласи за вработување на 500 образовни асистенти, кои ќе им бидат поддршка на учениците со атипичен...

Македонија 17.09.20 | 10:43

Децата со попреченост оставени без асистенти, ама 8 милиони евра се трошат на службени автомобили

Нема пари за инклузивно образование. Децата со попреченост се оставени без образовни асистенти, но има пари за службени возила, за што Владата потрошила цели осум милиони...

Скопје 06.08.19 | 13:45

Град Скопје бара 16 асистенти за средношколците со посебни образовни потреби

Град Скопје денеска објави Јавен повик за ангажирање 16 асистенти за потребите на учениците со посебни образовни потреби во Средните училишта на Град Скопје. Како што...