Ознака: 27 јануари
Македонија 26.01.24 | 13:22

Во МНР одбележан 27 јануари – Денот на жртвите на Холокаустот

Да не ги забораваме злосторствата од Холокаустот за да не се повторат никогаш повеќе. Сега е моментот да превенираме. 27 јануари е датум, кој треба да го паметиме исто...

Култура 27.11.23 | 09:35

На 27 јануари седница на вонредно изборно Собрание на ДПМ

Претседателката на Собранието на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) Кристина Николовска соопшти дека на 27 јануари ќе закаже продолжување на седницата за вонредното...

Култура 26.01.22 | 12:37

Македонија ги помни жртвите на холокаустот, рече министерката Костадиновска-Стојчевска на комеморативното одбележување на 27 јануари

Денеска во Меморијалниот центар на холокаустот – Скопје се одржа комеморативното одбележување на 27 јануари – Меѓународниот ден на сеќавање на холокаустот. Невиноста,...