Сите обожаваат шницли со пире од компири – еве како да приготвите совршено месо

Состојки:
1 кг свински шницли
1 поголема главица кромид или 2 помали
1-2 чешниња лук
1 лажица брашно
1 лажица црвен пипер
сенф
масло
сол
бибер
сув зачин
100 мл пиво или бело вино
400 мл вода

Приготвување:
Посолете го месото и ставете го во брашно. Во подлабоко тавче испржете ги шницлите на масло, па извадете ги и ставете ги на страна. Во маслото продинстајте кромид, додајте лук, потоа додајте ги зачините и сенфот, па пивото и водата. Вратете ги шницлите во таа смеса, поклопете и динстајте околу еден час.



Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.