Доколку треба да пржите кромид за да приготвите јадење, постои еден трик што ќе го направи уште повкусно.

Колку и да ви звучи чудно, станува збор за шеќерот!

Ако додадете прстофат шеќер во кромидот, вкусот ќе биде многу подобар, но важно е да обрнете внимание на ова: внимавајте да не претерате, бидејќи ако го направите тоа, ќе постигнете контраефект и ќе го уништите рецептот што сте сакале да го направите.

Кога ќе почнете да го пржите кромидот, откако претходно ќе загреете путер, додајте ронка шеќер и водете сметка.

Бидете сигурни дека јадењето ќе биде комплетно поинакво и неверојатно вкусно.



Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.