Ознака: Живко Попов
Македонија 18.05.24 | 10:32

МАНУ и Одборот за акредитација на високото образование ќе работат на подигнување на квалитетот на високото образование

Претседателот на Македонската академија на науки и уметностите (МАНУ), академик Живко Попов и претседателот на Одборот за акредитација на високото образование, Марјан...

Македонија 28.02.24 | 15:32

Експозето на претседателот на МАНУ кое секој треба да го прочита

Во своето експозе за раководењето на МАНУ во мандатниот период 2024-2027, новиот претседател на МАНУ Живко Попов се осврна на неколку, како што рече, „општествени аномалии“...

Култура 28.02.24 | 15:08

Нема врвна наука без финансии и нема напредно општество со маргинализирање на науката, рече претседателот на МАНУ академик Живко Попов на годишното Собрание

Нема врвна наука без финансии и нема напредно општество со маргинализирање на науката, порача новиот претседател на Македонската академија на науките и уметностите...