Ознака: Женски младински хор
Култура 23.12.22 | 09:11

Со концерт Женскиот младински хор при МКЦ ќе одбележи 50 години

Во Младинскиот културен центар во Скопје вечерва во 20 часот ќе се одржи концертот „50 години Женски младински хор“. Диригент е Сашо Татарчевски. На програмата се композиции...

Култура 22.12.22 | 09:40

Концерт по повод јубилејот 50 години Женски младински хор при МКЦ

В петок, на 23 декември во 20 часот во салата „25 Мај” во Младински културен центар (МКЦ) ќе се одржи концерт на Женскиот младински хор по повод 50 години МКЦ. Освен сегашниот...

Култура 11.11.19 | 12:56

Женскиот младински хор на МКЦ се подготвува за концертот во Филхармонија на кој ќе гостуваат и хорови од Русија

Маестро Сашо Татарчевски и Женскиот младински хор при МКЦ се подготвуваат за следната концертна програма која ќе биде изведена во февруари идната година во големата...

Култура 04.11.19 | 10:15

„Есенски музички свечености“: Концерт на женскиот младински хор при МКЦ

Во рамките на манифестацијата „Есенски музички свечености“, вечерва во фоајето на Македонската опера и балет, со почеток во 20 часот, концерт ќе одржи Женскиот малдински...

Култура 24.12.18 | 09:34

Женскиот младински хор и маестро Сашо Татарчевски со несекојдневна предновогодишна честитка за битолчани

Во рамки на хуманитарната акција „Твоето малку е некому многу“, Женскиот младински хор при МКЦ – Скопје под раководство на Сашо Татарчевски одржа концерт насловен...