Ознака: зелена агенда
Македонија 14.05.23 | 15:33

За СДСМ приоритет е зелената агенда

Зелената транзиција на енергетскиот сектор останува врвен приоритет за СДСМ и веќе се прават подготовки за следната грејна сезона да биде уште поупсешна. Само во изминатите...

Македонија 19.10.22 | 14:01

Нуредини: Не отстапуваме од зелената транзиција, само го успоривме темпото

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нурдини оствари прва протоколарна средба со новименуваниот амбасадор на Обединетото Кралство Метју Лосон. По...

Македонија 16.06.22 | 21:37

Бектеши: Потребата од зелена транзиција на целиот регион ќе значи раст на економиите и подобар квалитет на животот на граѓаните

Зелената агенда за Западен Балкан произлезе од потребата да се одговори на предизвиците за заштита на животната средина со кои се соочува регионот и да се усогласат...

Македонија 05.03.22 | 16:42

Маричиќ: Покажавме оти сме во синергија со зелената агенда на ЕУ

Вложуваме во сигурна енергетска иднина на државата преку инвестиции во фотоволтаични системи, во гасификација, ветерни паркови, а тоа ќе значи подобар квалитет на живот,...