Ознака: закон за буџети
Економија 09.11.23 | 17:40

ЕК: Законот за буџети ја зголемува фискалната одржливост

Новиот Закон за буџети со кој се воведуваат фискалните правила и Фискалниот совет, како и среднорочна буџетска рамка, значително ја зголемуваат фискалната одржливост,...

Економија 27.07.22 | 17:25

Ковачевски – Бесими: Следуваат најголемите системски реформи во јавните финансии во изминатите две децении

Најголемите реформи во јавните финансии во изминатите две децении, на кои ќе се гради систем кој ќе продуцира повисоки стапки на економски раст и подобар животен стандард...

Економија 26.07.22 | 21:52

Законот за буџети доби поддршка во второто читање на Комисијата за финансирање и буџет

Законот за буџети, со кој се обезбедува поголема транспарентност и отчетност на целокупниот буџетски процес, доби поддршка во второто читање на Комисијата за финансирање...