Ознака: влада на ВМРО-ДПМНЕ
Македонија 20.02.24 | 10:57

Мицкоски: Анкетите покажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ има два и пол пати поголема предност пред СДСМ

„Бројките на анкетите се такви какви што се, јавноста ги знае, ВМРО-ДПМНЕ е голем фаворит за следните парламентарни избори коишто ќе се случат за нешто помалку од или...

Економија 27.11.23 | 08:52

Новата Влада ќе привлече големи светски компании и ќе ги намали даноците

Новата влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе привлече големи светски компании во Македонија, данок на добивка од 8% за профит од 20 до 30 милиони, 6% за профит од 30 до 50 милиони и 5% за профит...

Македонија 03.11.23 | 21:21

Николоски: Приоритет на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе биде справување со корупцијата и криминалот

Не можам да се согласам со една теза што се сака да се протне, а тоа е дека сите сме исти. Не сме сите исти. Нас измените на КЗ не најдоа затечени и не знаевме дека таква...