Ознака: влада на рм
Македонија 13.03.22 | 11:47

Приоритет ѝ се лајкови: Владата-инфлуенсерка се пофали со 100 илјади следбеници на Фејсбук

Среде економска и здравствена криза на Владата-инфлуенсерка приоритет ѝ се лајковите на Фејсбук, наместо проблемите на граѓаните. Убедена дека одлично се справува...

Скопје 10.03.22 | 17:15

Градот ги ослободи Владата, општина Центар и УМТ од обврската за плаќање на надоместокот за уредување на градежно земјиште

На денешната седница Советот на Град Скопје донесе повеќе одлуки за ослободување на повеќе јавни институции од обврската за плаќање на надоместокот за уредување на...

Економија 04.03.22 | 09:41

Влада: Имаме резерви на нафтени деривати и жито, граѓаните да бидат смирени

Република Македонија има задоволителна количина прехранбени производи и нафтени деривати во стоковните резерви. Граѓаните не треба да се грижат, нафтени деривати...

Македонија 09.02.22 | 17:02

Влада: Да не се злоупотребува големиот Делчев

Собранието веќе усвои резолуција за утврдување на државните позиции во преговорите со Бугарија. Гоце Делчев воопшто не е предмет на преговори и Владата смета дека е...