Ознака: виктор мизо
Економија 13.11.23 | 21:50

Мизо: Факт е дека Македонија нема стратегија за привлекување на странски инвестиции

Политичката нестабилност во Македонија сериозно го „разниша“ бизнисот и затоа во земјава има се помалку нови странски инвестиции. Од Асоцијацијата на странски компании...

Економија 09.10.22 | 08:56

Компаниите бараат поедноставен процес за поставување фотоволтаици на погоните во ТИР зоните

Зголемувањето на цената на електричната енергија донесе четири и пол пати повисоки сметки за струја кај компаниите од автомобилската индустрија, чии објекти иако се...

Економија 30.07.22 | 21:22

Мизо: За половина година автомобилската индустрија во Европа забележа голем пад на бројот на регистрирани возила

Автомобилската индустрија во Европа се уште не успева да се поврати на нивоата на производство како пред почетокот на пандемијата, а упатените велат дека ова не може...

Економија 12.07.22 | 10:03

Виктор Мизо реизбран за претседател на Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство

Генералниот директор на „КОСТАЛ – Македонија“, Виктор Мизо, повторно е избран за претседател на Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство,...

Економија 08.05.22 | 12:02

Виктор Мизо: Турбулентни времиња во автомобилската индустрија

Од јануари 2020 година поминаа веќе 28 месеци, но состојбата во автомобилската индустрија во целиот овој период е континуирано во надолна линија. Ваквата состојба почна...

Економија 11.03.22 | 11:21

Мизо: Војната во Украина ќе ја принуди автомобилската индустрија во Македонија да го редуцира производството и бројот на вработени

За Виктор Мизо, директор на „Костал Македонија”,предупредувањето на директорот на германската комора дека се заканува стопирање на производството на македонските...