Ознака: Венецијанска комисија
Македонија 13.11.22 | 14:00

Ковачевски контра Османи: Ни сегашниот ни новиот закон за здруженија кој допрва треба да се донесе нема да бидат пратени во Венецијанската комисија

На седница на Влада ќе ги разгледаме сите аспекти на Законот за здруженија на граѓани донесен едногласно од пратениците и откако ќе се види дискусијата за кои делови ...

Македонија 10.11.22 | 11:53

Камбовски: Не верувам дека Венецијанската комисија ќе одобри формирање здруженија што шират омраза или нетрпеливост

Испраќањето закони на преглед во Венецијанската комисија не новост, тука е практика која постоела и претходно, изјави денеска академик Владо Камбовски. Ние и порано...

Македонија 09.11.22 | 13:15

Тупанчески: Европската пракса покажа дека закон може да биде проверен од Венецијанската комисија и по неговото донесување

Министерот за правда Никола Тупанчески вели дека испраќањето на Законот за здруженија и фондации на мислење на Венецијанската комисија е од превентивни причини во...