Ознака: Валид Иса Хмаис
Македонија 09.04.21 | 14:38

Аферата „Мафија“ прави сериозни штети на патот кон ЕУ

Аферата „Мафија“ може да нè исфрли од безвизната зона поради пробивање на најважните податоци на граѓаните на Македонија. Аферата „Мафија“ која премиерот Зоран Заев...

Свет 09.04.21 | 14:05

Која е „Ндрангета“ чии лидери имаат македонски пасош: Maфија поопасна од „Коза Ностра“

Eден од најтајните и најмоќните италијански мафијашки ланци на организиран криминал, има  необично име – Ндрангета.  Ндрангета е мафијашка криминална организација...

Македонија 09.04.21 | 10:42

Македонија може да го загуби безвизниот режим поради аферата „Мафија“?

Настрана од внатрешните политички импликации случајот „Мафија“, со издадени 215 македонски пасоши со лажен идентитет на меѓународни нарко-швецвери, на МК може да И...

Македонија 08.04.21 | 13:22

Членот на италијанската мафија со македонски пасош ужива на Маурициус

Валид Иса Хмаис во мафијашките кругови е познат како човекот со стотина. Тој се прослави како  главен перач на пари од трговија со кокаин на италијанската нарко мафија...

Македонија 08.04.21 | 12:47

МВР делело пасоши и за италијанската мафија: Перачот на пари на групата „Ндагрета“ станал Македонец од Пустец

Владо Мисајловски од ВМРО-ДПМНЕ денеска откри нови детали од аферата „Мафија“.Toј праша дали пасош издаден од МВР на Спасовски и Заев имал и еден од главните соработници...