Ознака: уписи
Вести 14.06.21 | 08:39

Почнува запишувањето во средните училишта, слободни 30.053 места

Запишувањето во прва година средно образование во учебната 2021/2022 година почнува денеска и ќе трае во наредните три дена. Според Конкурсот на Министерството за образование...

Македонија 14.06.21 | 08:21

Почнува запишувањето во средните училишта

Запишувањето во прва година средно образование во учебната 2021/2022 година почнува денеска и ќе трае во наредните три дена. Според Конкурсот на Министерството за образование...

Македонија 31.05.21 | 12:53

На 14 јуни започнуваат уписите во средните училишта

Уписите во средно образование ќе се реализираат преку три пријавувања во текот на следниот месец, почнувајќи од 14 јуни. Учениците кои се упатени на поправни испити,...

Македонија 19.06.20 | 09:46

Ранг-листите со запишани ученици во средно ќе бидат објавени денеска по 15 часот

Ранг-листите со запишани ученици од првото пријавување во јунскиот рок за средно образование за учебната  2020/2021 година училиштата ќе ги објават  денеска по 15 часот. Пријавувањето...

Македонија 16.06.20 | 08:30

Од денеска уписи во средните училишта, пријавување по азбучен ред од презимето

Од денеска до 18 јуни ќе се спроведува првото пријавување од јунскиот рок за упис во учебната 2020/2021 година, според критериумите утврдени во Конкурсот на Министерството...

Македонија 13.06.20 | 14:35

Оваа недела почнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со...

Вести 13.06.20 | 12:11

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со...

Македонија 20.05.20 | 14:03

Уписите во основните и средните училишта во јуни, на факултетите во август и септември

Уписите во основните и средните училишта ќе се спроведат во јуни, соопшти денеска министерот за образование и наука Арбер Адеми. На прес-конференцијата во Владата, Адеми...

Македонија 29.08.19 | 10:12

Почнуваат уписите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје денеска и утре е првиот рок за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година. Според Конкурсот на УКИМ,...

Македонија 24.06.19 | 09:07

Второ пријавување за упис во средните училишта

Во средните училишта денеска и утре е второто пријавување за упис во прва година во учебната 2019/2020 година. Слободни места има за вкупно 23 410 ученици. Според податоците...

Македонија 17.06.19 | 09:46

Почнува запишувањето во средните училишта

Во средните училишта денеска и утре е првото пријавување за запишување ученици во прва година средно образование во учебната 2019/2020 година во јунскиот уписен рок. Ранг-листите...

Кариера 14.06.19 | 13:17

На 17 и 18 јуни е првото пријавување за запишување ученици во средните училишта

Во средните училишта в понеделник и во вторник, 17 и 18 јуни, е првото пријавување за запишување ученици во прва година средно образование во учебната 2019/2020 година во јунскиот...