Ознака: универзален снабдувач
Економија 29.02.24 | 13:01

РКЕ нема информации до каде е постапката за избор на нов Универзален снабдувач со електрична енергија

Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и услуги за управување со комунален отпад (РКЕ) се уште нема информација до каде е постапката за избор на нов Универзален...

Економија 12.01.24 | 08:12

Koго власта посакува за универзален снабдувач со електирчна енергија-ЕВН хоум или грчката ЕДС?

Електронска аукција на која услов за добивање на тендерот за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија е да се понуди профитна маржа пониска од 11,5 отсто,...

Економија 17.10.23 | 19:44

Владата почнува постапка за избор за универзален снабдувач со електрична енергија

Владата на денешната седница, донесе Одлука за почнување на постапка за избор на универзален снабдувач со електрична енергија. Од Владата велат дека изборот на универзален...