Ознака: учебник по географија
Македонија 19.03.21 | 17:13

Учебникот повлечен по консултација со „експерти“, без да се контактираат авторите и со штуро и неиздржано образложение

Д-р Никола Панов, професор во пензија и еден од авторите на учебникот Национална географија за II-ра година гимназиско образование вели дека учебникот бил повлечен без...

Македонија 18.03.21 | 13:44

Повлечен учебникот со „неточна и навредлива“ содржина за Албанците, учениците ќе учат од дидактички материјали

Учебникот Географија за втора година гимназиско образование е повлечен од употреба и од денеска нема да се користи во наставата. Решението на стручната Комисија за...

Македонија 18.03.21 | 11:38

Повлечен учебникот по географија за втора година гиманзија

Учебникот по географија за втора година гимназиско образование е повлечен од употреба, соопшти министерството за образование и наука (МОН). Комисијата констатираше...