Ознака: туристички работници
Економија 01.09.20 | 15:21

Туристичките работници бараат итно решавање на нивните проблеми, најавуваат и протести

Туристичките работници со допис до Владата бараат исполнување на ветувањете дека по формирањето веднаш ќе ги стави на дневен ред барањата кои чекаат да бидат разгледани...

Економија 10.08.20 | 13:57

Автобуси со полн капацитет и субвенционирани плати – туристичките работници со ултиматум до 15 август

Ослободување на превозот од досегашниот протокол од 50 на 100 проценти капацитет и субвеционирање на плати е ултиматумот кој го поставија туристичките агенции до 15 август....

Економија 08.08.20 | 10:10

Туристичките работници ќе блокираат патишта ако не се укине одлуката за пoловина капацитет во автобусите

Туристичкиот сектор најавува нови дејствувања и протести ширум државата, со комплетна блокада на патиштата, доколку под итно не се преземат мерки за помош. Бараат најдоцна...

Економија 29.07.20 | 18:59

Туристичките работници порачаа: 5.000 семејства ќе останат без приходи, државата веднаш да реагира

„Туризмот на респиратор“,„Ни треба помош сега и веднаш“, „Триста туристички агенции ќе стават клуч на врата“, „Државата ќе загуби милионски суми од даноци“, „Автобусите...

Економија 28.07.20 | 10:15

Туристичките работници утре на мирен протест пред Владата

Со мирен протест пред Владата, утре, на 29 јули, туристичките работници ќе се обидат уште еднаш да укажат дека без поддршка од државата не можат да ја надминат ситуацијата...

Економија 27.07.20 | 17:37

В среда од пред „Дрво декор“ ќе почне протестниот марш на туристичките работници кој ќе заврши пред Влада

Туристичките работници во среда излегуваат на протест. За Сител велат дека по речиси еден месец откако ги испратиле барањата за добивање на финансиска поддршка до Министертвото...

Економија 10.07.20 | 12:47

Туристичките работници пред банкрот, 5000 семејства ќе остана на улица

Неповратна помош преку Фондот за туризам според остварен промет во 2019 година и субвенционирање на платите од 14.500 денари до крајот на годината со 100-процентно покривање...