Ознака: Тренчевска
Живот 20.03.24 | 13:35

Продолжение на кампањата – „Гласна и храбра 2“ со фокус на жени со невообичаени професии и жени земјоделки

По успешното спроведување на кампањата „Гласна и храбра“ во 2023 година со цел подигање на свеста за важноста од добросостојба на жените и нивно економско зајакнување...

Кариера 04.03.24 | 19:08

Тренчевска: Кога ќе влезеш во еден погон доколку те пречека насмевка се работи за компанија со задоволни вработени

Дополнителната заменичка министерка, Јованка Тренчевска денес заедно со директорката за Државниот инспекторат за труд, Весна Томовска ја посетија текстилната компанија...

Живот 12.02.24 | 15:35

Тренчевска: Секое дете има право да расте во семејна и топла атмосфера

Дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денес спроведе активност со деца од згрижувачки семејства на тема „Моите емоции,...

Македонија 29.11.23 | 12:21

Тренчевска: 662 милиони евра за пакет антикризни мерки, граѓаните остануваат во фокус

„На вчерашната седница на Влада донесени антикризните мерки со кои ги таргетиравме: социјално ранливите категории на граѓани, ученици и студенти од семејства со ниски...

Вести 28.11.23 | 12:14

Тренчевска: Преку програмите за воспитание и образование влијаеме на подобра интеграција и развој на децата

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на вториот состанок на советодавната група на РОМАКТЕД програмата. На отворањето на...

Македонија 16.10.23 | 11:27

Тренчевска: Работната група ги доби предлозите, за финалната одлука пензионерите ќе бидат на време информирани

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска утринава на утринската програма „Здраво Македонијо“ на Канал 5 Телевизија зборуваше за семејството,...

Здравје 10.10.23 | 12:39

Протоколот за постапување со деца со дијабетес ќе придонесе за подобра едукација на сите вклучени во процесот на воспитание и образование

Во Јавната установа „Раде Јовчевски Корчагин“ – објект Пепелашка во Скопје денес беше промовиран „Протоколот за постапување со деца со дијабетес во училиштата и...

Економија 02.10.23 | 12:10

Тренчевска: Економското зајакнување на жените е врвен приоритет на министерството

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на панелот „Креирање политики и мерки кои поддржуваат родова еднаквост на работно...

Македонија 27.09.23 | 18:21

Тренчевска: Работниците остануваат на прво место, а безбедноста и здравјето при работа се број еден приоритет при креирањето политики

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска ја отвори меѓународната тридневна конференција „Безбедност и здравје при работа без граници“,...

Македонија 18.09.23 | 13:59

Тренчевска: До крајот на месецот очекувам конкретни предлози за пензиите

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска до крајот на месецот очекува конкретни предлози во однос на пензиите, со фокус на пензионерите со ниски...

Македонија 13.09.23 | 16:06

Тренчевска: Продолжуваме да работиме за подобра иднина на младите во нашата држава

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска потпиша Меморандум за разбирање со Небојша Мојсоски, раководител на Активноста на УСАИД за млади...

Кариера 13.09.23 | 09:49

Тренчевска: Интегрирањето на родовата перспектива е наша обврска во процесот на пристапување во ЕУ

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска заедно со амбасадорот на Европската Унија во Република Македонија, Дејвид Гир и претставници...

Економија 04.09.23 | 18:02

Старите лица од општина Босилово добија нов центар за дневен престој

Пензионерите и постарите лица кои живеат во општина Босилово за првпат добиваат Центар за дневен престој на стари лица со активно стареење. Центарот е лоциран во населеното...

Македонија 31.08.23 | 09:49

Ковачевски ќе отвори нова детска градинка во Карпош 3 и ќе изврши увид на градежни работи во Карпош 4

Претседателот на Владата на Република Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска на 31.08.2023 година...

Македонија 28.08.23 | 14:55

Тренчевска: Преку креирање социјални политики водиме грижа за креирање повеќе можности за пензионерите

Грижата за пензионерите и нашите највозрасни граѓани е многу поширока од само еден сегмент. Подигањето на животниот стандард на пензионерите и создавање можност за...

Македонија 24.08.23 | 13:42

Тренчевска: До крајот на годината се очекува предлог-решение за Законот за плати во јавниот сектор

Минситерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска очекува Предлог решението за законот за плати во јавниот сектор да биде изготвено до крајот на годинава. -Го...

Македонија 24.08.23 | 10:12

Ковачевски ќе пушти во употреба нова градинка во Пробиштип

Претседателот на Владата на Република Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска ќе присуствуваат...

Македонија 22.08.23 | 20:53

Средба Тренчевска- Памер: Одличната соработка и пријателските односи помеѓу двете држави продолжуваат, Австрија е наш голем поддржувач во социјалните политики и трудот

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на Република Австрија во земјава Н.Е Мартин Памер. Министерката...

Македонија 21.08.23 | 12:54

Тренчевска: Родовата еднаквост е еден од приоритетите на Владата

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на настанот на кој што се презентираше публикацијата „Жените и мажите во Македонија“....

Македонија 20.08.23 | 19:51

Тренчевска: Никогаш нема да ја доведам во прашање стабилноста на пензискиот фонд

Ниту како човек, ниту како министерка нема да го доведам системот за пензиско и инвалидско осигурување во состојба во која не може да ги исплати пензиите на ниту еден...