Ознака: трамвај на тркала
Скопје 21.04.21 | 16:31

Град Скопје го потпиш договорот со ЕБОР за брз автобуски превоз

Скопје како еден од најзагадените градови во Европа, ќе стане првиот град на Западен Балкан кој ќе воведе систем на брз автобуски превоз (БРТ), рече градоначалникот Петре...

Балкан 21.04.21 | 13:33

Скопје ќе добие трамвај на тркала, но кога?

Во Скопје и официјално ќе почне изградбата на нов, брз и одржлив јавен транспорт, откако денеска Министерството за финансии, Градот Скопје и Европската банка за обнова...

Скопје 18.01.21 | 22:42

Шилегов: Ние не спиеме, Скопје наскоро ќе има автобуско метро

Не спиеме, Скопје дефинитивно ќе има БРТ, објави градоначалникот Петре Шилегов на Фејсбук, најавувајќи го проектот „трамвај со гумени тркала“, односно автобуско метро. Не...

Скопје 18.11.20 | 10:12

Ново задолжување на Владата од 70 милиони евра, сега за трамвај на тркала

Владата на вчерашната 21 седница го утврди текстот на Предлог на законот за задолжување на Република Македонија со заем кај Европската банка за обнова и развој по Договорот...

Скопје 31.07.20 | 22:23

Објавен тендер за идеен проект за трамвај на тркала од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

Градот Скопје денеска го објавија тендерот за избор на проектант што ќе го изработи идејниот проект за првата линија на брзиот автобуски систем – БАС (Bus Rapid Transit – BRT)...