Ознака: Тамара Котевска
Култура 11.02.20 | 12:55

Минатата година ми покажа дека целиот труд вредеше, вели Љубомир Стефанов, еден од режисерите на „Медена земја“

Никогаш не треба да се откажувате и со трпение и упорност може да се постигне успех. Додека го снимавме „Медена земја“ многу учев и уживав. Годината што измина ми покажа...

Култура 13.08.19 | 12:14

Тамара Котевска, корежисерката на „Медена земја“, потпиша за агенцијата за таленти UTA

Режисерката Тамара Котевска, која е една од авторите на македонскиот победник на „Санденс“, документарецот „Медена земја“ (Honeyland), потпиша договор со американската...

Култура 18.02.19 | 13:57

Љубомир Стефанов, еден од режисерите на „Медена земја“: Ова не е филм за пчели, туку за фер-искористување на природните ресурси

Љубомир Стефанов, еден од режисерите на „Медена земја“ кој освои три награди на најголемиот американски фестивал на независен филм „Санденс“ смета дека македонскиот...