Ознака: свети тома
Сервиси 19.10.21 | 08:41

Свети Тома седи дома: Денеска е голем празник, никаде не се оди освен на ова место

Православните верници денеска го прославуваат светиот апостол Тома. Тој во народот е познат како Томинден, сеќавање на светиот Тома, еден од дванаесетте апостоли кој...

Сервиси 16.10.21 | 11:53

Во вторник е тежок празник, не се оди никаде и никако не правете го ова

Православните верници во вторник го прославуваат светиот апостол Тома. Тој во народот е познат како Томинден, сеќавање на светиот Тома, еден од дванаесетте апостоли...

Калеидоскоп 19.10.20 | 09:03

Свети Тома седи дома: Денеска е голем празник, никаде не се оди освен на ова место

Православните верници денеска го прославуваат светиот апостол Тома. Тој во народот е познат како Томинден, сеќавање на светиот Тома, еден од дванаесетте апостоли кој...

Сервиси 18.10.20 | 21:02

Свети Тома седи дома: Утре е тежок празник, никако не го правете ова

Православните верници утре го прославуваат светиот апостол Тома. Тој во народот е познат како Томинден, сеќавање на светиот Тома, еден од дванаесетте апостоли кој го...