Ознака: средношколски глас
Македонија 07.04.21 | 20:33

Средношколски Глас: Здравјето пред државната матура

Во изминатите месеци и сега сме сведоци на порастот на заразени и починати од КОВИД 19 токму поради тие причини и актуелниот попис беше одложен и згора на сето тоа се...

Македонија 14.12.20 | 12:35

Бојкотот на средношколците продлжува и денес

Средношколците ширум Македонија ја бојкотираат наставата, зошто не се согласуваат со одлуката на Министерството за образование и наука дека државната матура треба...

Македонија 12.12.20 | 08:33

Јајца врз зградата на МОН: Учиме преку „Тимс“, немаме практична настава – како ќе полагаме?

Со фрлање јајца кон зградата на Министерството за образование и наука заврши протестот на средношколците, кои вчера порачаа дека не сакаат да полагаат државна матура, поради...

Македонија 10.12.20 | 14:22

„Средношколски глас“: Остро застануваме против ваквиот предлог за полагање на државна матура на Царовска и МО

Ние средношколците сме против дополнителен хаос во образованието, велат од средношкоската организација „Средношколски глас“, додавајќи дека и онака немањето услови...

Македонија 26.11.20 | 12:36

„Средношколски глас“: Ако властите немаат црвени линии, ние средношколците имаме

Средношколската организација за заштита на животната средина, која го изнесува гласот на средношколците во Македонија, „Средношколски глас“  ги осуди изјавите на...

Македонија 18.11.20 | 22:23

Средношколски глас против полагањето државна матура кога има 50.000 заразени граѓани

Од средношколки глас реагираат на концептот на Министерството за образование и наука (МОН) за полагањето и датумите за државната матура. Средношколски Глас е строго...

Скопје 26.10.20 | 09:09

Вознемирувачко видео од Лисиче, средношколците апелираат да се сопре овој геноцид

Ситуацијата со загадувањето излегува од контрола и претставува огромна опасност врз здравјето на граѓаните, алармираат од „Средношколски глас“. Оваа снимка ни ја...

Скопје 21.10.20 | 13:35

Средношколците приморани за викенд да го напуштаат домот „Здравко Цветковски“

Средношколска организација за заштита на животната средина, која го изнесува гласот на средношколците во Македонија, реагира на однесувањето на ученичкиот дом „Здравко...

Македонија 29.09.20 | 14:09

Средношколски глас за платформата: Фијаско!

По вчерашниот неуспешен тест на националната платформа за онлајн настава на Министерството за образование, следуваа и денешните при провни часови, но платформата повторно...