Ознака: Славко јаневски
Скопје 02.04.21 | 15:24

Две улици во Скопје ќе ги носат имињата на Блаже Конески и Славко Јаневски

Советот за македонски јазик (СМЈ) соопшти дека на својата 42. седница одржана на 31 март 2021 година, едногласно ја поддржал и ја поздравил иницијативата на Советот на Градот...

Култура 16.09.20 | 14:08

Поетско-музичко препрочитување на „Црни и жолти“ по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

В петок, на 18 септември, во 20 часот во дворот на Кинотека ќе се одржи настанот „Пат околу светот за еден век“ со кој ќе се одбележат 100 години од раѓањето на еден од основоположниците...

Култура 15.01.20 | 09:27

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот...

Култура 21.10.19 | 09:43

Тркалезна маса за книгата „Улица“ на Славко Јаневски

Тркалезна маса насловена „Зoшто ‘Улица’ на Славко Јаневски е повест, а не роман?“ ќе организираат денеска Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности...

Култура 28.03.19 | 09:21

Фондацијата „Славко Јаневски“ денеска промовира издание „Село зад седумте јасени/Стебла“ и списанието „Архив Јаневски“

Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“ вечер од 19 часот во Клуб ресторан МКЦ ќе го промовира изданието „Село зад седумте...