Ознака: Скриени желби
Култура 13.10.22 | 09:37

Романот „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски објавен на српски јазик

Романот „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски неодамна излезе на српски јазик. Преводот е на Милена Илиќ, а книгата ја објави издавачката куќа „Тречи...

Култура 15.03.21 | 13:37

Треба сите да се потрудиме литературата и уметноста да допрат до нашите сограѓани, рече Владимир Јанковски, кој ја доби наградата „Роман на годината“

„Скриени желби, немирни патувања“ од авторот Владимир Јанковски во издание на „Антолог“ е избран за „Роман на годината“, книжевната награда која ја доделува Фондацијата...

Култура 25.12.20 | 10:37

Добрата литература никогаш не дава едноставни одговори

Литературата секогаш е во корелација со дилемите и прашања на времето во кое се создава. Сигурен сум дека ќе има писатели кои во своите дела ќе се обидат да одговорат...

Култура 20.10.20 | 11:20

Утре промоција на третиот роман на Владимир Јанковски „Скриени желби, немини патувања“ на Фестивалот „Книжевни ѕвезди“

В среда, на 21 октомври, со почеток во 19 часот во Кинотека ќе биде промовиран романот на Владимир Јанковски „Скриени желби, немирни патувања“ во рамките на Фестивалот...